HJEM / BLOGG / Fordeler med kapselgarderobe

Fordeler med kapselgarderobe

En kapselgarderobe er når en velger ut et begrenset antall plagg fra det du allerede har og bruker kun disse innenfor et visst tidsrom. Antall plagg og tidsrommet kan varere fra person til person, men det er viktig å kun velge et lite utvalg av det en har og pakke ned resten.

Poenget er at de klærne man har fremme synlig i skapet kun skal være klær som passer den sesongen man er i, de skal passe kroppen din slik den er nå og plaggene skal ikke ha feil eller mangler. På den måten er det bare aktuelle klær som er tilgjengelig. Den enkleste formen for kapselgarderobe er å kun fjerne sommerklær om vinteren og vinterklær om sommeren. Denne varianten brukte jeg i mange år, men selv om det virker selvmotsigende så får du faktisk mer utbytte av en kapselgarderobe hvis du velger kun et lite antall plagg.

Prosjekt333 som ble startet av Courtney Carver er en form for kapselgarderobe som er blitt veldig populær. Utgangspunktet er at en da kan ha maks 33 plagg fremme og dette skal inkludere yttertøy, sko, smykker og annet tilbehør som vesker og skjerf. Det inkluderer ikke undertøy, nattøy, treningstøy, smykker du har på deg hver dag og spesial antrekk som eksempelvis bunad regnes som regel ikke med. Disse 33 plaggene skal du bruke i 3 måneder, og så kan du velge 33 plagg på nytt. Du kan da velge å ta med favorittplaggene til neste periode eller du kan velge 33 nye plagg blant klærne som har vært pakket ned.

Mange endrer litt på reglene, men første gang du prøver vil vi oppfordre deg til å følge reglene så nøye du kan for da blir fordelene ved å ha en kapselgarderobe større. Noen av disse fordelene er:

Færre plagg i skapet – Du får bedre oversikt over hva du har og det blir mindre rot. Du får kanskje plagg til å henge opp klærne etter bruk istedenfor å slenge de over en stol.

Du setter mer pris på klærne du allerede har – En kapselgarderobe består av så få plagg at du sannsynligvis kun kommer til å velge favorittene dine. På den måten vil du bruke disse mer, og sette enda mer pris på dem.

Gjensynsglede – Alle favorittene dine passer selvfølgelig ikke hver sesong, men etter 3 måneder så får du velge nye favoritter blant hele garderoben din, og vi kan love at du får gjensynsglede av å pakke frem klærne igjen.

Mindre behov for noe nytt – Denne roteringen av klær gjør at du får mindre behov for noe nytt. Da du får et nytt utvalg hver 3. måned.

Mindre shopping – er bra både for lommeboken og miljøet. I tillegg sparer du tid på å lete etter plagg du ikke trenger.

Bedre tid – Flere synes det virker vanskelig å sette sammen en kapselgarderobe, men det er lett! Når du er i gang, bruker du kun 2 timer hver tredje måned. Det blir enkelt å finne klær du skal ha på deg og du sparer tid hver morgen.

Mer velkledd – Når du kun bruker favorittklærne dine så utstråler du større selvsikkerhet, som igjen gjør at folk oppfatter deg som mer velkledd.

Hovedpoengene er å få oversikt, ha færre plagg fremme, få litt mer bevisst forhold til garderoben din og innkjøp. 

Her er våre favoritter til sommerens kapselgarderobe:

Sjøgrønn collegegenser

Blå shorts

Mørkeblå linbukse

Stripet topp

Dongerikjole

Grønn cardigan

 

Gratis kurs – hvordan lage kapeselarderobe 

 

Ønsker du å vite mer om kapselgarderobe har vi et annet blogginnlegg om temaet her.

Eller ønsker du å lese om garderobetrikset hverdagsuniform?

Vi har også et innlegg om minimalisme om du vil forenkle hverdagen 🙂

Send oss gjerne tips på [email protected] hvis du har tema du ønsker vi skal skrive om.

Ønsker deg en fin dag!