Bærekraftige materialer

Konvensjonell bomull dominerer tekstilindustrien, men heldigvis finnes det gode alternativer som tar vare på miljøet og mennesker. Er du usikker på ulempene, kan du lese “historien om bomull”.

Materialer som kan skade miljø, mennesker & dyr

Miljøvennlige materialer

Better cotton

Alle de materialene som er beskrevet over er mye bedre alternativer til konvensjonell bomull. Men det er ikke til å komme bort fra at den konvensjonelle bomullproduksjonen fortsatt utgjør det aller meste av markedet, og derfor vil en forbedring her føre til forbedringer for svært mange mennesker og utgjøre en betydelig forskjell for miljøet.

Better Cotton, eller “Bedre Bomull” på norsk, er en non-profitt organisasjon som startet opp i 2005 som et tiltak for å gjøre dyrkningsmetoden mindre miljøskadelig og for å bedre forholdene til arbeiderne. BCI (Better Cotton Initiative) prøver å gjøre en hel industri bedre og er teknologinøytrale, det vil si at alle kan delta uavhengig om bøndene for eksempel bruker genmodifiserte frø fra Monsanto. Dette er også viktig siden mange bønder ikke er i en posisjon til å velge (for eksempel kontrollerer Monsanto 95 % av bomullsfrøene i India).

Mer om prinsippene og produksjonskriteriene for Better Cotton kan leses her. Skal du ha bomullsprodukter, og ikke finner økologisk bomull, spør etter Better Cotton. På denne måten signaliserer du at du som forbruker er besvisst på dette.

Meld deg på nyhetsbrev

Vi gir mat for sjelen + rabatt gis kun via epost

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Grønt Skift kan lagre og behandle dine personopplysninger. Du kan lese mer under vilkår og personvern.