HJEM / HJELP / PERSONVERN

Vilkår & personvern

Meld deg på nyhetsbrev fra Grønt Skift og motta spennende og lærerik informasjon, nytt om produkter, og salg. Salg er noe som kun gis på e-post via rabattkoder. Vi tar personvern på alvor og ønsker at du skal være trygg på at din personinformasjon er trygt og forsvarlig ivaretatt. Les våre vilkår for påmelding:

Vilkår for påmelding til nyhetsbrev fra Grønt Skift

Grønt Skift sender ut nyhetsbrev på e-post til de som ønsker. Det er mulig å si opp abonnementet når som helst. Ved å akseptere de følgende vilkårene samtykker du til at Grønt Skift kan sende deg nyhetsbrev, brukerundersøkelser, reklame og markedsføring via e-post om:

• Klær og andre produkter som selges av Grønt Skift.
• Informasjon om Grønt Skift
• Informasjon, veiledning, og blogginnlegg om miljøvennlig og etisk livsstil, produkter, spesielle tilbud, salg, arrangementer og andre markedsføringstiltak.
• Brukerundersøkelser om Grønt Skift eller produkter vi vurderer å selge.

Ved å fylle ut påmeldingsskjemaet samtykker du med dette til at Grønt Skift, org.nr. 913580273 MVA, Follumveien 100, 3515 Hønefoss, samler inn, registrerer og lagrer personinformasjonen du har oppgitt for å kunne sende deg nyhetsbrev. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å kontakte oss, eller via avmeldingslink nederst i alle nyhetsbrevutsendelser. Dersom du velger å melde deg av nyhetsbrevet noteres dette sammen med din personinformasjon, slik at du ikke lenger mottar flere utsendelser. Videre kan du når som helst be om å få innsikt i hvilken informasjon Grønt Skift har lagret om deg, slik at de kan bli rettet, slettet eller blokkert for ytterligere utsendelser.

Vår informasjon om deg vil ikke deles, selges, eller på annen måte tilgjengeliggjøres med tredjeparter eller andre selskaper uten ditt samtykke med mindre dette er rettslig påkrevd, eller nødvendig for å levere en tjeneste eller vare du har kjøpt eller bedt om.

Personvernpolicy for Grønt Skift

Det er viktig for oss i Grønt Skift at du føler deg sikker og trygg på måten vi behandler personopplysningene dine. Derfor er vi nøye med at opplysningene dine håndteres på en måte som følger gjeldende lover.

I denne personvernpolicyen beskriver vi hvilke personopplysninger Grønt Skift samler om deg, hvordan vi håndterer disse opplysningene og hvor lenge de lagres. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har og hvor du kan henvende deg med spørsmål eller synspunkter.

Nettstedet grontskift.no eies og drives av Grønt Skift med org.nr. 913580273 MVA, Follumveien 100, 3515 Hønefoss. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe produktene vi tilbyr over internett, og å få de levert hjem til kundene.

Hva bruker vi personopplysninger til, og hvor lenge lagres de?

Vi samler inn persondata som ditt navn, adresse, epost-adresse og telefonnummer for å kunne håndtere ordrene dine hos oss. Når ordren din er håndtert lagres ordreinformasjonen i 5-10 år – dette for at vi skal kunne hjelpe deg med returer, reklamasjoner og for å kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge bokføringsloven og hvitvaskingsloven må faktura og salgsdokumentasjon oppbevares i 10 år (det er kun økonomiansvarlige som har tilgang til denne informasjonen). Gjør du en ny bestilling innen det tidsrommet er det datoen for den siste ordren som gjelder. For at pakkene skal nå fram til deg sender vi deler av opplysningene videre til tredjepartene Logistra og Bring, samt til Paypal, Stripe, Vipps og Bambora for betaling.

I de tilfellene der du har gitt oss tillatelse til å bruke dine personopplysninger til å markedsføre våre tjenester og produkter, blir du alltid informert om dette når du har tatt et aktivt valg.

Dersom du vil at personopplysningene dine skal anonymiseres kan du sende en e-post til anders (at) grontskift (dot) no

Hvordan samler vi inn personopplysningene?

Vi lagrer kun en del av personopplysningene dine når du er kunde eller har valgt å opprette en kundekonto hos oss. Som kunde samles personopplysningene dine kun når du har fullført et kjøp hos Grønt Skift. Du har 30 dagers angrerett – det vil si at dersom du angrer kjøpet ditt innen 30 dager fra datoen du la inn ordren, anonymiseres personopplysningene vi samlet inn gjennom det angrede kjøpet hos oss.

Personopplysninger som gis ut til tredjeparter

Når du har fullført en ordre hos oss sender vi personopplysningene dine til tredjepart. Disse opplysningene gis kun ut for å håndtere betaling og leveranse. Når det gjelder betaling, sendes opplysningene dine videre til PayPal, Stripe, Vipps og Lindorff. For at varene skal nå sitt mål, sender vi opplysninger som navn, adresse og telefonnummer til Logistra og Bring, som håndterer pakkene vi sender ut. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss.

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene kan også deles med andre tredjeparter for å kunne gi deg relevant reklame og anbefalinger. Grønt Skift knytter ikke disse opplysningene direkte til deg som bruker. Les mer om de andre tredjepartene under, og i avsnittet om webanalyse og cookies.

Bruker vi dine personopplysningene til markedsføring?

Grønt Skift bruker kun personopplysninger til markedsføringsformål dersom du aktivt har gitt oss tillatelse til dette.

  • Markedsføring via e-post. Dersom du aktivt har valgt å abonnere på vårt nyhetsbrev, lagres e-postadressen din. Ingen andre personopplysninger lagres for dette formålet.
  • Markedsføring via sosiale medier. Dersom du aktivt har gitt oss samtykke til å annonsere reklame til deg via sosiale medier, benytter vi oss av din e-postadresse, folkeregistrerte adresse, telefonnummer og navn for å matche personopplysningene dine med opplysningene som er registrert på plattformen du benytter på sosiale medier (f.eks. Facebook og Instragram).

Et aktivt samtykke gis ved at du aksepterer at det lagres cookies fra vår hjemmeside. Da benytter vi personopplysninger til remarketing og målrettet markedsføring på internett og sosiale medier. Cookies benyttes også for å «huske» hvilke varer du har lagt i handlekurven, for å lagre informasjon om produkter du nylig har tittet på, og lagre informasjon der du har gjort et aktivt valg, som f.eks å abonnere på nyhetsbrevet gjennom vårt registreringsskjema. Du kan enkelt velge å slette lagrede cookies fra vår hjemmeside via innstillinger i nettleseren din.

Webanalyse og Cookies

De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. Ved å bruke grontskift.no samtykker du i bruken av cookies. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at Grønt Skift informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler.

En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne. Cookien hjelper oss å holde orden på hvilken type innhold og hvilke opplevelser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre besøkere har surfet på, og brukt våre nettsider, hvilken nettleser de har brukt og hvilke opplevelser de har sett.

Vi bruker statistikk om besøkende og trafikk i aggregert form. Statistikken inneholder aldri noen form for personlig informasjon, alt er anonymt. IP-adresser lagres ikke i vår database der vi lagrer atferd på nettstedet, derfor kan informasjon om deg som besøker aldri kobles sammen med din identitet. Din IP-adresse lagres av sikkerhetsmessige årsaker bare i de tilfeller du selv aktivt registrerer deg på nettstedet, for eksempel i forbindelse med et kjøp.

Informasjonen vi samler inn bruker vi til å analysere trender og vise annonser i Facebook, Google Analytics, Google AdWords, Hotjar og Mailchimp.
Facebook – analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.
Google AdWords – analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.
Google Analytics – analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.
Hotjar – analyseverktøy og brukerstatistikk. Hotjar brukes også til å samle inn tilbakemeldinger.
Mailchimp – analyseverktøy for å gi relevante produktanbefalinger, samt system for utsendelse av nyhetsbrev på e-post. Kun relevant ved påmelding.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Om du ikke aksepterer bruk av informasjonskapsler, vil det som regel føre til at nettsidene ikke fungerer optimalt.

Dine rettigheter

Du har krav på å få vite hva vi benytter personopplysningene dine til, som for eksempel når og hvordan personopplysningene dine behandles og hvorfor vi behandler dem. Du har dessuten krav på å i visse tilfeller få utlevert personopplysningene dine eller få dem flyttet, rettet eller slettet.

Dersom du har spørsmål angående rettighetene dine, ber vi deg sende en e-post til anders (at) grontskift (dot) no.

Krav på å få utlevert informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler

Du har krav på å kostnadsfritt få utlevert informasjon om hvilke av personopplysningene dine vi behandler – en såkalt transkripsjon. Et begjær skal skje skriftlig og skal være undertegnet av deg. Spesifiser gjerne hvilke kategorier av personopplysninger du vil ha tilgang til. Vi gir kun ut personopplysninger vi med sikkerhet vet tilhører deg. Send begjæringen til adressen under, og merk konvolutten «Transkripsjon».

Grønt Skift
Follumveien 100
3515 Hønefoss

Kjøpsvilkår

GRØNT SKIFT Anders Gire Dahl (organisasjonsnummer 913 580 273 MVA).

Priser er oppgitt i NOK og er inkludert 25 % moms. Ved bruk av kreditt- eller debetkort, trekkes kjøpesummen på kortet samme dag som bestillingen blir gjort.

Vi tar forbehold om prisfeil på grunn av trykk-/datafeil, prisendring i forbindelse med devaluering, ekstraordinære valutasvingninger eller momsendringer.

Levering og ettersending

Vi bruker Posten/Bring til å sende ut pakker til din nærbutikk / postkasse. Du mottar sporing og varsling når pakken er klar til henting. Fra dagen du mottar varsling gir vi 30 dager åpent kjøp, med full returrett og bytte dekket av oss.

  • Varer vi har på lager sendes normalt fra oss innen 1-2 arbeidsdager
  • Postens frakttid kommer i tillegg (ca 2-4 arbeidsdager)
  • Bestillingsvare mottas etter 10-15 arbeidsdager*
  • Frakt kun 89 kr uansett
  • Fri bytte og retur
  • 30 dagers åpent kjøp fra pakken er levert

*Vi opererer med en del bestillingsvarer (varer på fjernlager) med leveringstid på opptil 3 uker. Dette er fordi vi har begrenset kapasitet, og fordi vi ikke har midlene til å holde et stort varelager. Mange av varene bestilles derfor av leverandør etter at kjøp har blitt gjort (kall det gjerne langsom mote). På denne måten kan vi gjøre mer klær tilgjengelig. Vi jobber stadig med å utvide varelageret vårt, ettersom omsetningen øker, og ettersom vi ser hva som blir bestilt.

Dersom du bestiller både varer som vi har på lager og bestillingsvare (varer på fjernlager) kan du som kunde velge om du ønsker å få dette tilsendt samlet, eller få tilsendt varer vi har på lager først, og ettersendt varer på fjernlager. Dette velges i kassen. Dersom du velger å få tilsendt alt samlet gjelder leveringstid på opptil 3 uker. Velger du å splitte, sender vi varene vi har på lager til normal tid.

Hvis varer er forsinket inn til oss, eller det viser seg at leverandøren er utsolgt, sender vi deg det andre du har bestilt, og ettersender forsinkete varer / refunderer utsolgte.

Hevet kjøp: Hvis vi ikke klarer å levere varen(e) innen avtalt tid, har du rett til å heve kjøpet uten kostnad. Dersom kjøpet heves, tilbakebetaler vi kjøpsbeløpet (inkl. frakt) innen 14 dager fra vi mottar henvendelsen.

Ønsker du å bytte varer?

Hvis du av en eller annen grunn ønsker å bytte varen(e) du har kjøpt, er det null stress. Vi gir 30 dager full returrett fra dagen du har blitt varslet om at pakken din kan hentes på butikken. Skulle det gå over 30 dager, ta kontakt så ser vi hva vi kan gjøre. Det er ingenting som ikke lar seg løse. Vi kan ikke tilby bytte og retur på undertøy, og klær som har blitt vasket eller brukt. Dersom defekter har oppstått ordner vi dette gjennom reklamasjon.

Ønsker du å bytte størrelse eller vare er det to måter å gjøre dette på:

  1. Kryss av i returskjemaet for bytte, og hvilke størrelse eller evt. vare du ønsker å bytte til. Ny vare sendes deg straks returen er mottatt og behandlet (tar ca. 7-10 dager). Bytte kan ta lengre tid dersom det gjelder bestillingsvarer som vi ikke har på lager (maks 30 dager).
  2. Legg inn ny bestilling i nettbutikken og du har nye vare innen 2-5 arbeidsdager (12-20 ved bestillingsvare). Send varen du har i retur. Frakt på ny bestilling i nettbutikken refunderes. Skriv i notatfeltet i kassen at det gjelder bytte av vare(r). Varen du sendte i retur refunderes så fort vi mottar denne.

Kunne du tenke deg flere varer, legger du det til i handlekurven. Dersom vi ikke har ønsket produkt, sender du oss bare en mail til [email protected], så fikser vi det.

Hvordan sender jeg varen i retur?

Alle pakker inneholder et returskjema og en etikett med vår adresse, som du enkelt kan klistre på. Fyll ut skjemaet, pakk varen så godt og pent som mulig og merk pakken med returetiketten. Lever deretter pakken i din nærbutikk. Dette er kostnadsfritt. Så fort vi har mottatt returen byttes eller refunderes varen, avhengig av hva du ønsker.

Returpakker som sendes på andre måter, må sendes til:

Grønt Skift
Follumveien 100

3515 Hønefoss

Reklamasjon

Reklamasjon må senest skje innen to år etter at forbrukeren overtok varen. Reklamasjon må skje innen rimelig tid etter at mangelen på varen er oppdaget, eller burde vært oppdaget og senest to måneder fra det tidspunktet forbrukeren oppdaget mangelen.

Dersom mangelen ikke rettes eller varen omleveres, kan forbrukeren kreve et passende prisavslag. Ved behandling av reklamasjon, ta kontakt på [email protected] med bilde/r som dokumenterer feilen på produktet.