Økologiske & etiske klær til profilering

Trenger du behagelige og pustende klær i høy kvalitet, sertifisert av bransjens strengeste standarder på miljø og arbeidsvilkår?

Det fikser vi lett! Vi har t-skjorter, polo, trøyer, skjorter, jakker, gensere, hettegensere og tilbehør som forkler, handlenett og sekker. Vi kan tilby klær i mer miljøvennlige materialer som økologisk bomull, tencel og bambusviskose.

Vi tilbyr klær som er:
-Produsert med de høyeste etiske standarder for arbeidsvilkår
-Laget av økologiske materialer
-Laget på fabrikker drevet av vindmøller og solceller

-I tillegg bruker vi 100 % vannbasert trykk som tåler industrivask!

Trykket er fri for tungmetaller, bly og PVC, og tilfredsstiller de strengeste krav, som gjør at det kan trygt brukes i nærkontakt med babyhud.

Vi har blant levert klær med trykk til Framtiden i våre hender, Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Miljøpartiet De Grønne, NRK, Om i morgen konferansen, Passion for Ocean festivalen, Kortfilmfestivalen, Frampeik, Norges Fredsråd, FJONG og det internasjonale jordobservatoriet på Svalbard (SIOS).

Tlf. 41 64 73 83
[email protected]

Ved å sende inn dette skjemaet gir du samtykke til at Grønt Skift kan kommunisere med deg på e-post. Dersom du ønsker å endre dette senere kan du kontakte [email protected] eller lese mer i vår personvernerklæring.

Slik gjør du

1. Send bestilling

Send en mail til [email protected], og forklar hva du vil ha.

Minimumsbestilling er 15 stk (miksing av ulike modeller, farger og størrelser er mulig). Maks 3 uker leveringstid fra bestilling.

2. Uforpliktende tilbud

Vi sender deg et prisoverslag på alle elementene (husk å beskriv hvordan du ønsker trykket, med plassering, størrelse og antall farger).

3. Frakt til hele landet

Vi sender til hele landet, inkludert Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Noen av organisasjonene som har bestilt fra Grønt Skift

“T-skjortene er av god kvalitet, akkurat slik jeg ønsker!”

– Andreas Loe. Markedssjef

“Tusen takk for fantastiske t-skjorter!”

– Hanne Elisabeth P. Høiesen. Chief Sustainability Officer.

“Tusen takk for supre produkter!”

– Christiane Hübner. Information Officer.
Grønt Skift nevnt i egen nyhetssak her

Bærekraft

Bærekraft er i vårt DNA! Mangel på flere miljøvennlige og etiske alternativ i klesbransjen var hele årsaken til at Grønt Skift i sin tid ble opprettet. Å velge mer miljøvennlige tekstiler er sentralt, men vel så viktig er det å se på den sosiale og økonomiske bærekraften. For oss er folkene som produserer råvarene og tekstilene like viktige som selve materialet som er i bruk. Derfor velger vi våre leverandører med omhu! 

Vi ønsker at trykkene våre skal være på plagg som er ment å bli brukt mange ganger. Tenk på hvordan du kan støtte flerbruk når du designer og velger plagg 😊

Våre leverandører

Våre tre primære leverandører, Neutral, Continental og Stanley/Stella bruker økologiske tekstiler og er sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). GOTS sikrer miljø og arbeidere i hele produksjonskjeden, fra bomullsdyrking til ferdig produkt. I tillegg er de sertifisert av Øko-Tex, noe som vil si at plaggene er frie for giftige kjemikaler. Mer om hvert merke kan du lese her: 

Neutral

Neutral er et dansk merke som produserer sine plagg i India. Neutral har hele fem sertifiseringer av anerkjente standarder (GOTS, Fairtrade, SA8000, Eco-Label og Øko-Tex), i tillegg til å bruke vind- og solenergi i produksjonen (Neutral® Responsibility). At Neutral har Global Organic Textile Standard (GOTS) betyr at de møter strenge miljømessige og sosiale krav til hvordan den økologiske bomullen blir produsert. Fairtrade og SA8000 garanterer for rettferdig lønn og gode arbeidsvilkår for bønder og tekstilarbeidere. Plaggene er helt fri for giftige kjemikalier, noe som reflekteres i sertifisering av EU Eco-label (tilsvarer det norske Svanemerket), og Øko-Tex 100.

Continental

Contintental Clothing Co har holdt på siden 1998 og har spisskompetanse på innovative og høykvalitets etiske og økologiske produkter. Continental Clothing Co eier fire unike prisvinnende selskaper – Continental®, EarthPositive®, Salvage® og Fair Share®. De er sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS) i tillegg til Global Recycled Standard og Øko-Tex 100. De er også medlem av Fair Wear Foundation.

Stanley/Stella

Stanley & Stella bruker økologisk og GOTS-sertifisert bomull. Plaggene er fri for giftige kjemikalier, og  sertifisert av Øko-Tex. Den resirkulerte polyesteren kommer fra plastflasker og er merket med The Global Recycled Standard (GRS). GRS stiller krav til etiske og miljømessige forhold som rensing av vannet som brukes i produksjonen, forbud mot giftige kjemikalier og krav til gode arbeidsvilkår. Stanley & Stella medlem i Fair Wear Foundation, og de er PETA-sertifisert, noe som betyr at alle produktene deres er veganske.

Vårt trykk

Vi trykker på plaggene i våre lokaler på Kokstad i Bergen. Vi bruker et 100 % vannbasert trykk som er fri for PCV og tungmetaller. Dette trykket er svært holdbart og tåler industrivask. 

Skal du skrive bærekraftsrapport?

Hos oss får du ferdige tekster og dokumentasjon som dere kan bruke i deres egen bærekraftsrapport. Vi leverer informasjon om råvarer, produksjonsforhold, arbeidsforhold og sertifiseringsstandarder. Legg inn ønske om rapport når du bestiller fra oss.