HJEM / BLOGG / Klær og farger

Farger rundt oss, og på klærne våre, påvirker oss mer enn vi tror. Noen blir selvfølgelig mer påvirket enn andre, og for meg (Monica) spiller farger en større og større rolle. Det tok meg mange år før jeg ble bevisst på det, og derfor ønsker jeg å inspirere deg til å tenke gjennom fargevalgene dine, og om du ønsker en mer fargerik garderobe.

Noen farger gir energi, noen farger roer oss ned, noen farger gir huden glød og fremhever øynene, mens noen farger gjør oss bleke eller får oss til å se eldre ut.

Selv gikk jeg nesten utelukkende i svarte klær i ti år, og svart er også den mest populære fargen i nettbutikken. Å kun ha svarte plagg er lettvint (sjekk eget innlegg om det), og jeg hadde hørt at det var slankende… Men etter hvert begynte jeg å mistrives i de svarte plaggene. Jeg følte meg blek, og at plaggene ikke gjenspeilte personligheten min. Tilfeldigvis kom jeg over boken “Farger til folket” av Dagny Thurmann-Moe og det ble et vendepunkt for meg. Etter det har jeg kun kjøpt plagg med farger, og jeg anbefaler boken til alle som er interessert i farger og fargebruk.

Så hva har dette med bærekraft å gjøre?
Tidligere har jeg kjøpt flere plagg i såkalte trendfarger, og så ikke brukt dem fordi jeg ikke følte meg vel. Er man bevisst på hvilke farger man passer kan en unngå bomkjøp som er kostbare både for miljøet og for lommeboken. Blir man mer bevist på fargebruken kjøper man også farger som passer bedre sammen, og da kan få flere kombinasjoner selv i en liten garderobe. Og du trenger ikke bli bekymret for at du ikke lengre kan gå med favorittfargen din, for hver farge finnes i uendelig mange nyanser, så det vil alltid være en eller flere som ser bra ut på deg!

Har du ikke vært bevist på dette før så vil en gjennomgang av garderoben din mest sannsynlig vise at du en eller flere topper du liker godt, men som er feil farge til deg. Det betyr ikke at du må kvitte deg med disse toppene, men kanskje du kan legge til et skjerf i halsen når du bruker dem? Da det er fargen opp til ansiktet ditt som er viktigst.

Det kan være vanskelig å vite hvilke farger en kler, og er du usikkert, så spør enn venn! Det kan ofte være enklere for andre å se om fargen fremhever dine beste trekk eller ikke. Et annet alternativ kan være å investere i en fargeanalyse. Da får du en fargepalett som gjør det enklere å finne rett farge til deg. Den kan du bruke til å ta en gjennomgang på det du allerede har, og når du trenger noe nytt.