HJEM / BLOGG / Råvare i sesong: Lag gresskarsuppe

Råvare i sesong: Lag gresskarsuppe

Nå i disse dager flommer butikkene over med gresskar.
Selv om du kanskje ikke feirer halloween er det lurt å benytte seg av råvarer som er i sesong – råvarene er ofte mye bedre når de har fått vokse i sin naturlige sesong. Gresskar er en av de beste råvarene som er i butikkene nå.

Hvis du feirer halloween og kjøper et gresskar for å skjære det ut så får du mye innmat og frø av gresskar til overs, og dette er en enkel oppskrift på hva du kan bruke innmaten til.

Du trenger: 

1/2 løk eller 2 charlottløk
2 fedd hvitløk
olje til steking
600-800 g gresskar innmat i biter
1 liter grønnsakskraft eller buljong
salt og pepper til smak
timian til smak

Slik gjør du: 

Skrell og hakk opp løk og hvitløk. Ha olje i en gryte og stek løk gyllen. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder til før du tilsetter gresskar og kraft/buljong. La selve suppen koke i ca 20 minutter. Bruk en stavmixer for å finmose gresskaret, eller hell hele suppen i en blender og blend sammen. Ha tilbake i gryten, tilsett salt og pepper etter smak, og tilsett også gjerne timian som passer bra sammen med gresskar. Du kan også tilsette chilli i suppen hvis du ønsker litt styrke i den.

Server suppen sammen med rømme, ristede gresskarkjerner og evt litt olivenolje. Det er også godt med litt ost som topping på suppen.

 

For å lage ristede gresskarkjerner bruker du de frøene som er inne i gresskaret. Ta de bort ifra kjøttet i gresskaret og vask dem. Stek dem raskt på en stekepanne i et par minutter. Hvis du ikke har olje i pannen blir de ristet, hvis du har litt olje i blir de mer myk. Hvis du ønsker smak på dem kan du tilsette f.eks paprika, hvitløk eller urter mens du steker de.

Vel bekomme!