HJEM / BLOGG / Derfor bør du ikke ha brød og frukt i bæreposer

Derfor bør du ikke ha brød og frukt i bæreposer

Kanskje er du en av de som tar bæreposen av plast rundt brødet når du kommer hjem fra butikken, og pakker det fint inn i denne for å bevare brødet lenger? Les hvorfor du bør revurdere denne vanen, og hva du kan gjøre i stedet.

Ikke matens beste venn

Bæreposene i plast som du får utdelt i kassen i butikken er nemlig ikke matens beste venn. Ulike stoffer fra plasten kan smitte over på maten, og det er vanskelig å vite om disse er helsefarlige eller ikke. Derfor har mange butikker merket plastposene med at de er uegnet for uemballert mat. Sjekk gjerne på undersiden av bæreposen dine!

Bilde blogg bærepose

Fra undersiden av en handlepose fra Rema 1000

Emballasje for mat

Mange dagligvarebutikker har nå bæreposer av resirkulert plast. Siden det resirkulerte materialet kan ha vært brukt til mye forskjellig i sitt tidligere liv, kan ikke denne med sikkerhet brukes til oppbevaring av mat. Emballasje som skal være i direkte kontakt med mat må nemlig være laget for dette.

Hva kan du bruke i stedet?

Heldigvis finnes det mange alternativer til bæreposen. Se etter glass og gaffelsymbolet på det du allerede har. Hos oss kan du også få tøyposer i økologisk bomull som er kjempefine å bruke til å oppbevare brød og frukt i. Vi har også gjenbrukbare matomslag som kan brukes til omtrent alt du har i kjøleskapet. Mattomslagene er laget av tynn, økologisk bomull og hamp. Arkene er innsatt med bivoks, harpiks og jojobaolje – alle naturlige konserveringsmidler. De former seg lett og holder maten fin og god. Se lenkene under for å se nærmere på produktene!

Banner blogg bærepose - produkter

 

  1. Matposer 
  2. Matomslag: 3-pakning , to store ark eller to medium ark.
  3. Fruktposer til frukt og grønt
  4. Tøyposer 
  5. Matboks i rustfritt stål

 

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål. Takk for at du er bevisst eget plastforbruk og ønsker sunne vaner!

Har du ønske om andre type produkter? Vi vurderer hele tiden sortimentet og ønsker å kunne tilby det du måtte ønske av gjenbruksprodukter. Gi oss i så fall en lyd på [email protected] 🙂