HJEM / BLOGG / 5 tips til mer miljøvennlige julegaver

5 tips til mer miljøvennlige julegaver

Denne guiden gir deg fem tips til hvordan du kan finne mer miljøvennlige julegaver til alle på din liste. Men, det aller første du bør gjøre er å finne ut hvem som er på listen din. Hvem skal du ordne gave til? Barn, tanter, onkler, besteforeldre, venner, venner av barn ++.

På listen kan du også ha et felt for ideer, og et for budsjett. Når du har kjøpt eller laget gave kan du stryke dem ut. På denne måten har du bedre kontroll på hvem du har igjen.

 

Her er tipsene til hvordan du kan finne mer miljøvennlige gaver:

1. Kjøp brukte gaver eller pakk inn noe du allerede har

Gå på gjenbruksbutikk, loppemarked, finn.no eller garasjesalg for å se hva du kan finne der, eller gå på skattejakt i ditt eget hjem. Kanskje barna dine har en leke de ikke bruker ofte, som er gjemt innerst i skapet, men som er som ny. Kan den pakkes inn og gies til niesen din?  På bruktmarked kan du kanskje finne kjøkkenutstyr av god kvalitet, eller deler til et servise som ikke er å få kjøpt i butikken lenger.

2. Lag hjemmelagde gaver

Her er det bare fantasien som sitter grenser. Lag syltetøy av gode råvarer – appelsin er ypperlig rett før jul, eller eple med nellik i. Lag badesalt til en som elsker å bade. Lag et sitteunderlag til en som elsker å gå på tur. Lag giftfri modellkitt til barna. Eller lag julekaker til noen som har en hektisk førjulstid.

3. Gi opplevelser i gave

Inviter med deg venner med barn på en tur i skogen. Gi et hjemmelaget gavekort på massasje til kjæresten, inviter barnebarn på overnatting eller på en ferietur. Inviter venner på spillekveld. Kjøp gavekort til museum eller kino. I dagens samfunn er vi alt for dårlig til å gjøre noe sammen. Gi av din tid til andre.

4. Kjøp fra Grønt Skift 🙂

Vi har et stort utvalg av etiske og miljøvennlige klær, og vi har laget en oversikt med julegavetips fra nettbutikken vår. Her finner du kundenes favoritter og spesielt gode kjøp. Alle klærne vi selger er miljøvennlig og etisk produsert. Vi sjekker merkene nøye for deg, slik at du kan handle trygt og enkelt. I tilbehørskategorien har vi også økologiske håndklær, etiske smykker, vesker laget av gjenbruksmateriale og mye annet. Vi pakker også inn julegaver plastfritt og sender direkte til mottaker med en liten hilsen om du ønsker det.

5. Støtt andre små bedrifter

Vi liker å støtte andre små bedrifter. Hver gang du støtter en liten bedrift er det et menneske som gjør en liten lykkedans!
Gå på julemarked, eller finn en lokal bedrift som lager noe fint. Noen ganger kan du finne lokale skatter ved å se på Facebook, andre ganger kan du finne dem ved å utforske Google kartet i nærheten. Nå er det også veldig populært med REKO ring og Bondens Marked, kanskje det er noe sånt i nærheten av deg? Der er det en samling av lokale produsenter, ofte bønder som lager mat og selger råvarer.

Vi håper du kan bruke noen av tipsene her for å finne miljøvennlige julegaver.