GRØNT SKIFT

– DET FJERDE BESTE ALTERNATIVET

De mest miljøvennlige klærne er allerede produsert. Så det beste du kan gjøre er å ta vare på det du har og deretter handle brukt. Tredje best er resirkulering og upcycling. Det fjerde beste alternativet, får du her. Vi samler sammen de beste klesmerkene, slik at det blir enkelt for deg å leve miljøvennlig og etisk.

Her finner du blant annet:

  • Klær som produseres med energi fra sol og vind.
  • Klær av bærekraftige materialer, og økologisk bomull dyrket med 95 % naturlig monsunregn.
  • Klær med 80-90 % reduksjon i CO2-utslipp (uten kjøp av kvoter).

Å være fjerde best betyr i praksis å være verdens beste alternativ ved kjøp av nye klær (laget av såkalt jomfruelig materiale). Det er helt essensielt at klærne har blitt produsert under verdige og gode arbeidsforhold. Tekstilene være økologiske, være helt fri for giftige kjemikalier, og ha minst mulig fotavtrykk. I tillegg vil du ikke finne klær laget av dyr.

For å kunne stole på at tekstilene virkelig er miljøvennlige, helsevennlige og etiske, er det nødvendig med sertifisering fra en tredjepart. Dette er som regel et nøytralt og anerkjent organ, som overser at de ulike kravene blir overholdt. Grønt Skift tilbyr bare klær sertifisert av markedets beste standarder. Både miljømessige og sosiale aspekter må være dekket. Du vil se standarder som Global Organic Textile Standard (GOTS), Øko-Tex 100, og Organic Content Standard. Trykk her for å lese mer om standardene.