HJEM / BLOGG / Etiske og miljøvennlige julegaver

Etiske og miljøvennlige julegaver

Endelig er desember her, årets koseligste måned! Nedenfor har vi samlet noen gavetips fra nettbutikken vår, for de som trenger litt inspirasjon til årets julehandel. Her finner du gode, etiske og miljøvennlige alternativer for hele familien, sendt rett hjem til deg i plastfri emballasje (som gjerne også kan gjenbrukes som gavepapir). Så slipper du å løpe rundt i butikkene, og kan heller nyte en stressfri førjulstid med andre koselige aktiviteter.

 

Greit å vite: Vær oppmerksom på at noen av plaggene er bestillingsvarer og derfor har lengre leveringstid. Dette står oppført på hver enkelt produktside når du velger ønsket størrelse og antall. Siste frist for bestilling for å få levert pakken hjem til deg før julaften er 15. desember kl 12.00, denne fristen gjelder for lagervarer. Er det noe du lurer på før, etter eller underveis i bestilling, er det bare å ta kontakt med oss her. Vi har også utvidet bytterett for julegaver. Denne gjelder frem til 18. januar.

Vi i Grønt Skift ønsker alle våre fantastisk kunder en herlig førjulstid! 🎄

 

Morgenkåpe

Unisex morgenkåpe i 100 % økologisk bomull fra Living Crafts er en fin gave uansett alder. Denne har krage, lommer og belte. Myk og behagelig i tykt stoff. Dyrket og produsert i India under rettferdige arbeidsvilkår. Sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). Helt fri for giftige kjemikalier, sertifisert av Øko-Tex 100. Living Crafts er også medlem i Fair Wear Foundation.

Plommefarget morgenkåpe finner du her 880,-

Blå morgenkåpe finner du her 880,- 

Pysjamas til dame

Pysjamas sett i 100 % økologisk bomull fra Living Crafts er fin gave til alt fra kjæresten til mor, bestemor eller en venninne. Begge er i mykt og behagelig flanellstoff. Dyrket og produsert i India under rettferdige arbeidsvilkår. Sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). Helt fri for giftige kjemikalier, sertifisert av Øko-Tex 100. Living Crafts er også medlem i Fair Wear Foundation.

Pysjamas sett i flanell 1 880,- 

Pysjamas sett i flanell 2 750,- 

Pysjamas barn/baby

Pysjamas i mykt og behagelig stoff fra Living Crafts er en fin gave til de aller minste. Med trykknapper fra topp til bunn. Perfekt for kalde vinternetter. Laget av 100 % økologisk bomull. Finnes i størrelser fra 3 mnd til 2 år. Dyrket og produsert i India under rettferdige arbeidsvilkår. Sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). Helt fri for giftige kjemikalier. Living Craft er også medlem i Fair Wear Foundation.

Naturbrun pysjamas finner du her 315,-

Rødstripet pysjamas i frotté finner du her 300,-

Etiske basisplagg til hele familien

Basisplagg slår sjeldent feil, er og noe de fleste må skifte ut før eller siden. Vi har et stort utvalg av nøytrale t-skjorter, langermede trøyer, singleter, hettegensere, hettejakker m.m. til både voksne og barn. Størst er utvalget vårt fra Neutral med sine produkter i 100 % økologisk bomull. Neutral er et dansk merke, som har blitt kåret til verdens mest bærekraftige klesmerke av Sustainia Fashion 2013. Hele utvalget med basisplagg fra Neutral til både barn og voksene finner du her.

Den økologiske bomullen er dyrket og produsert i India under rettferdige arbeidsvilkår, sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). Fairtrade og SA8000 garanterer for rettferdig lønn og gode arbeidsvilkår for bønder og tekstilarbeidere. Plaggene produseres på vindkraft og solenergi, og er helt fri for giftige kjemikalier, sertifisert av EU Eco-label (tilsvarer det norske Svanemerket), og Øko-Tex.

Singlet fra Neutral 180,- / T-skjorter fra Neutral 230,- / Trøyer fra Neutral 280,- 

Genser uten hette fra Neutral 480,- / Hettegenser fra Neutral 580,- / Hettejakke fra Neutral 600,- 

T-skjorte til barn fra Neutral 150,-

Hettegenser til barn fra Neutral 380,- / Hettejakke fra Neutral 425,- / Genser uten hette fra Neutral 280,-

Lue og skjerf

Unisex lue og skjer i 100 % økologisk bomull fra Living Crafts. One size (en størrelse). Dyrket og produsert i India under rettferdige arbeidsvilkår. Sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). Helt fri for giftige kjemikalier, sertifisert av Øko-Tex 100. Living Crafts er også medlem i Fair Wear Foundation.

Rød lue finner du her  330,- + rødt skjerf her 330,-

Sort lue finner du her 330,- + sort skjerf her 330,- 

Sokker til hele familien

Sokker er noe alle har bruk for, så hvorfor ikke gi bort et miljøvennlig og etisk produsert alternativ? Her ser du noen av modellene vi tilbyr, alt fra tykkere sokker som er gode å ha på kalde vinterkvelder og tur, til sokke-pakker til hverdagsbruk. Hele utvalget vårt med sokker finner du her.

Ekstra tykke og gode sokker med fjellmotiv 200,-

5 par sokker av 5 ulike farger 275,- 

3 par svarte sokker uten plaststoffer 200,- 

3 par sokker og 2 par sokker til baby og barn 150,- / 175,-

Skjorter til herre


Hva med en miljøvennlig skjorte til mannen? Fin til både hverdags og jobb. De som er avbildet ovenfor er laget i 100 % ren hamp. Stoffet er mykt og behagelig, og virker svalende i varmen og varmende i kaldere vær. Hele skjorte utvalget vårt finner du her med flere modeller og andre farger.

Lys grå hamp skjorte finner du her 1090,-

Kastanjefarget skjorte finner du her 1090,- 

Joggebukse til hele familien

En joggebukse er anvendelig uansett alder. Like koselig på morgenen etter julaften som resten av året. Vi har modeller i ulike farger til både voksne og barn, produsert i miljøvennlige materialer.

Unisex grå joggebukse og unisex svart joggebukse 450,- 

Koksgrå joggebukse til dame 880,- 

Grå joggebukse til barn og mørkeblå joggebukse til barn 365,- 

Klær til de aller minste (0-2 år)

Kjønnsnøytrale klær til de aller minste, helt fri for giftige kjemikalier. Både buksa og bodyen ovenfor er produsert i 100 % økologisk (GOTS-sertifisert) bomull med vannbasert trykk. Loud + Proud som disse er fra, ble startet i Tyskland av en tobarnsmor, som tidligere designet sportsklær. Da hun ble mor, ønsket hun fargerike og kjønnsnøytral klær til sine barn, som var laget på den mest bærekraftige og etiske måten. Dermed startet Loud + Proud, for høylytte (loud) barn og stolte (proud) foreldre. Resten av utvalget med andre modeller og farger til baby 0-2 år finner du her.

Mørkeblå bukse som kan brukes på begge sider 250,- 

Langermet body 170,-

Varme og gode gensere til herre

Vi har så mange flotte gensere til herre i år! Flere er fra merket HempAge og kommer i mange ulike farger. Materialet varier, men er ofte en blanding av hamp og økologisk bomull. Kjempefine både til hverdagsbruk og til turglade mannfolk. Resten av genser-utvalget til herre finner du her.

Rød/brun strikket genser 880,- 

Grå høyhalset genser 1150,-

Oransje høyhalset genser 1150,- 

Miljøvennlig treningsklær

Hva med å gi bort treningsklær i naturmaterialer til den sporty i familien eller vennegjengen? Bambusviskose og tencel er populære miljøvennlig materialer i treningsklær, og er mykt mot huden og puster godt. Tightsen ovenfor fra BAM har vært en bestselger siden vi fikk den inn! Egner seg til trening, løping, yoga og til hverdags. Den finnes i to tykkelser avhengig av bruksformål.

Treningsklær til dame / Sort tykk tights til dame 495 ,- / Sort tynn tights til dame 375,-

Treningsklær til herre / Shorts til herre 750 ,-

Boxere

Etiske og miljøvennlige julegaver » Etiske & økologiske klær » Grønt Skift

Fortsatt usikker på hva du skal kjøpe til mannen, far eller bestefar? Boxere pleier å være sikker vinner og er blant de mest populære produktene vi har i nettbutikken. Boxerene ovenfor er fra Albero i 95 % økologisk bomull. Dyrket og produsert i Tyrkia under rettferdige arbeidsvilkår. Videre er bomullen også dyrket uten bruk av giftige kjemikalier, og utelukkende med naturgjødsel. Vekselbruk hvert andre til tredje år. Sertifisert av bransjens strengeste standard på miljø og etikk: Global Organic Textile Standard (GOTS). Hele utvalget vårt av boxere finner du her.

Grå boxer finner du her 200,- 

Svart boxer finner du her 200,-

Gavekort

Ikke helt sikker på hva du skal gi, eller om det passer? Da kan gavekort være en fin gave. Du bestemmer selv beløpet, og kortet kan sendes direkte til den heldige via email, eller du kan skrive inn egen e-post, slik at gavekortet kan printes ut. Dersom du vil sende gavekortet til en annen via email, kan du nederst sette dato for utsendelse, til f.eks julaften. Gavekortet vårt er gyldig i 3 år fra kjøpsdatoen.

Trykk her for å gi bort gavekort